fredag 10 september 2010

En viktig kulturpolitisk motion

Vi har lämnat in en motion till Kommunfullmäktige rörande kulturpolitiken i kommunen. Det är oerhört viktigt att vi är noga med att hålla budget och att vi inte gör av med fler pengar än vi har. Vi måste prioritera skola, vård och omsorg. Dock finns det en undre gräns för andra verksamheter i kommunen. En verksamhet som misskötts under de senaste åren är kulturområdet. Den sittande ledningen har inte förmått att ge kulturen en rimlig position i de kommunala prioriteringarna. Den svaga kulturpolitiken har kraftigt utarmat kulturens möjligheter att verka.

Därför lägger Folkpartiet en kulturpolitisk motion i hopp om att starta en diskussion som kan förbättra den besvärande dåliga situationen. Sittande majoriteter brukar inte bifalla motioner från Folkpartiet. Däremot brukar man några månader senare, när motionen är glömd och förlåten, komma med egna förbättringsförslag inom aktuellt område. För oss i Folkpartiet är det sistnämnda det viktigaste.

Vi föreslår att kommunen, till skillnad från idag, tar ett systematiskt grepp om kulturområdet och dessutom gör detta tillsammans med de som är kunniga inom området. Att Svalövs kommun inte är särskilt framstående inom området kan man läsa HÄR.

Hela motionen kan ni läsa HÄR.

Tobbe i Teckomatorp

2 kommentarer:

  1. Hörde du du ! Det här är ju min idé!

    SvaraRadera
  2. Då har vi stöd från minst en i alla fall. Skönt.

    SvaraRadera