torsdag 9 december 2010

Politisk profit på de allra svagaste

Jag tvekar inte en sekund när jag säger:
- Hur lågt kan man sjunka när det gäller att utnyttja de allra mest utsatta för att vinna billiga politiska poäng?

I Teckomatorp har Malmö kommun etablerat ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn. Liksom på alla andra platser i Skåne har den kommun där detta etablerats INGET att göra för att hindra detta. Inte i Vellinge, inte i Teckomatorp, inte någon stans. Nu försöker Sverigedemokraterna i Svalövs kommun, närmare bestämt i Kågeröd, profitera på det faktum att Svalöv nekats ersättning för sina kostnader för gode män. Bloggen hittar ni HÄR.

Man försöker få det att framstå som om detta är en sensation och att kommunen skulle gjort något dåligt när man nu försöker överklaga beslutet. Kommunen har blivit lovade full ersättning. När man nu inte får det och överklagar... vad skulle vara fel i det. Att försöka få detta att framstå som en sensationell överraskning är oerhört abderitiskt. Vem tror man att man är?? En lokal version av Wikileaks som spårat ur eller?

Jag har ofta läst aktuell blogg med stort intresse men nu riktades nog det laddade vapnet åt fel håll. Men det är klart, det gäller väl att ta varje tillfälle att deklarera att personer som är av annat ursprung skall förpassas med enkel biljett till en annan plats, vilken spelar ingen roll bara vi slipper dem. Maken till egoism får man väl leta efter. Total avsaknad av medmänsklighet mot personer som mår så dåligt att de i sin desperation både försöker ta till mordbrand och självmord.

Nej, kommunen har gjort helt rätt som från början kritiserade handläggningen (trots att vi inget kan göra) och därefter följer upp och kontrollerar att infriade löften om ersättning förverkligas. När detta inte sker så gör man allt för att få in pengarna. BRA!!! Grattis medborgare... i detta fall finns bara beröm att ge er kommun. De som klagar på er kommun i detta avseende har bara egna intressen i sitt smala blickfån. Egoismen går direkt ut över det bästa för alla.

Tobbe i Teckomatorp

PS. Artikeln i Skånskan finns HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar