söndag 31 juli 2011

Hur i hela fridens namn skall vi göra?

Svalövs kommun går kräftgång i alla undersökningar. Det är allmänt känt att "framgång föder framgång". Men kan det vara så att "motgång föder motgång" också. Antagligen är det oerhört svårt att bryta en trend. När den väl är bruten blir allt lättare.

En sittande majoritet kan aldrig räkna med hjälp från oppositionen. Deras naturliga roll är att gnälla och undvika att ta ansvar. Majoriteten måste göra jobbet själv. Den enda positiva kraften att räkna med är kommunens invånare. Ordet "Medborgardialog" dyker onekligen upp i huvudet. Det finns inget uppdrag att genomföra en medborgardialog om hur vi bryter den negativa trenden. Det kanske kommer.
Den politiska oppositionen vill ha medborgardialog om hundrastgårdar. Det är säkert behjärtansvärt men inte någon högt flygande kreativitet när det gäller att skapa en positiv bild och en bättre framtid för kommunen.

I väntan på ett eventuellt uppdrag att genomföra medborgardialog på frågan om hur vi bryter trenden så gör vi vad vi kan och "gräver där vi står" och startar en medborgardialog själv. Gå in på vår Hemsida och berätta hur du tycker att vi skall bryta trenden. Till hemsidan hittar du genom att klicka HÄR!

Tobbe i Teckomatorp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar