onsdag 22 februari 2012

Vaktombyte!

Nu gör vi på samma sätt som Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet i Svalövs kommun. Vi delar på arbetet. I alla dessa partier är inte den person som har flest uppgifter inom politiken tillika ordförande i det lokala partiet.
När man som jag, är fritidspolitiker upptäcker man snabbt att tiden tenderar att ta slut. Om någon undrar så glöm att man jobbar 40 timmar i veckan. Det vanliga är över 50 timmar i veckan. Vissa veckor, som blir särskilt belamrade med möten kan det bli upp till 56 timmar på en vecka. De som en gång i tiden demonstrerade för 8 timmars arbetsdag missade en hel del människor. Egna företagare, många vanliga arbetstagare, fritidspolitiker, konstnärer... Ja det är nog många som jobbar mycket mer än 8 timmar om dagen. Om man har chansen måste man dela på jobbet.
Det gör nu vi i Folkpartiet. Curt tar över som ordförande. Jag ökar tempot med politiken. Målet är att Folkpartiet senast efter nästa val skall ha ett kommunalråd i Svalövs kommun. Vi vill och vi kan. Nu gäller det att också få (förtroende från väljarna).

Curt kommer att leda arbetet internt i styrelsen. Jag lägger ännu mer tid på att leda politiken. Vi kommer att fortsätta att fajtas för en skola med bättre resultat, utveckling av kommunen så att vi håller jämna steg med Skåne i snitt och för att alla som behöver kommunens hjälp skall få det under bra och värdiga former. Många i partiet har frågat mig om jag känner mig trygg i denna lösning. Mitt svar är...Ja! Det gör jag. Nu kan jag göra det jag är absolut bäst på, nämligen att driva på i viktiga frågor. Det faktum att så många i partiet har frågat mig hur jag känner för detta gör att jag aldrig känt ett så starkt stöd för det jag åstadkommer som jag gör nu. Ensam är aldrig stark. Jag behöver mina närmaste och vännerna i partiet för att orka. De står bakom mig och ser till att jag inte faller. Det känns tryggt.

Jag misstänker att vissa tror att jag avgått och att detta är resultatet av en inre strid. Fortsätt gärna att tro det... om ni vill bli överraskade. Folkpartiet i Svalövs kommun är starkare än någonsin. Vi vågar ha olika uppfattningar och stärks av det. Det ni......

Jag önskar Curt lycka till. Jag vet att det kommer att gå bra... inte minst därför att vi kommer att hjälpas åt, tillsammans med hela styrelsen. Nu trampar vi på gasen. Se upp....

Tobbe i Teckomatorp

PS! Nu har HD skrivit lite om detta. Kul! DS ... och nu har Skånskan skrivit.

2 kommentarer: