torsdag 19 april 2012

Nu moderniserar vi Svalövs kommun!

Folkpartiets partiprogram inför valet 2010 hette ”Modernisera Svalövs kommun”. Det politiska programmet kan du läsa HÄR. Så här knappt halvvägs in i mandatperioden har arbetet så sakta kommit igång. För några dagar sedan sjösattes servicen med e-faktura som kommunens hemsida skrivit om HÄR. Nu går det med andra ord att betala räkningar till kommunen på ett mycket enklare sätt än tidigare. Undantaget är räkningar för VA. NSVA kommer om några månader att överta faktureringen till kunderna. Därför är det ogjort arbete att ta med dessa nu, när man behöver ändra igen om några månader. Vi skall inte förvirra medborgarna utan försöka, så långt det är möjligt, att ha enkla och tydliga lösningar. Däremot kan man nu betala dagis (Förskola för att vara exakt) vårdavgifter mm via e-faktura. Jag hoppas att detta lilla steg framåt uppskattas.


Dessutom är vårt vallöfte med parboendegaranti nu på väg att infrias. Det var en av våra viktigaste valfrågor som jag dessutom bloggade om för några år sedan. I nöd och lust intill kommunen skiljer oss åt, var temat. Det känns skönt att nu alla lagändringar som behövs, verkar ha fallit på plats. Det skall bli intressant att läsa propositionen. Mer information kan man läsa HÄR. När propositionen är beslutad i Riksdagen har vi parboendegaranti även i Svalövs kommun.


Detta tillsammans med arbetet med ett Kulturprogram och att faktainhämtning för att klarlägga behoven av barnomsorg på obekväm arbetstid har startat gör att jag hittills känner stor tillförsikt runt hur mycket vi lyckats påverka i positiv riktning när mandatperioden är slut. Vi har kommit en bit, men det finns mycket mer att göra.


Undrar om inte Svalövs kommun är i behov av politiker och tjänstemän som på ett ansvarsfullt sätt, med ett systematiskt förhållningssätt och realistiska mål, arbetar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för oss alla? Hoppas jag kan bidra med det i alla fall. Om du gillar det jag bidrar med så kan du ge mig och Folkpartiet ditt stöd genom att bli medlem. Enklast gör du det HÄR.


Tobbe i Teckomatorp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar