tisdag 22 maj 2012

ÄNTLIGEN!!!

Sedan början av 2007 har vi i Folkpartiet kämpat för att även barn till föräldrar som jobbar på nätter och helger skall ha en trygg barnomsorg och slippa alternera mellan vänner, släktingar och vem helst annan som kan ställa upp och hjälpa till när kommunen endast levererar barnomsorg till de som har "klassiska" "8-17 anställningar".
Nu har vi tagit ett STORT steg framåt. Detta rapporteras i SKÅNSKAN.

Att skapa en barnomsorg för det moderna samhället som även kan ge stöd till familjer som består av barn med en ensamstående mamma som jobbar inom vården har varit en målsättning som resulterat i att Folkpartiet skrivit två motioner och en interpellation till kommunfullmäktige under 2007. Motionerna kan man läsa HÄR och HÄR. Interpellationen kan man läsa HÄR.
Detta var naturligtvis också ett självklart krav från Folkpartiets sida att införa detta, när vi fattade beslut att ta steget in i ett majoritetssammarbete med S och M för att leda kommunen 2010-2014.

Det är självklart så att, efter alla våra ansträngningar, så känndes det mycket förvirrande när Centerpartiet försökte "kapa" frågan hösten 2010 och försöka inbilla alla att det var deras idé. Att Centerpartiet dessutom i sin motion nämnde att både Moderaterna och Socialdemokraterna arbetetade med frågan, för att sedan helt undvika att nämna det arbete som Folkpartiet, som enda parti i Svalövs kommuns kommunfullmäktige, lagt på frågan, var ett naturligt grepp för att ytterligare förminska vår insats på området. Om någon vill jämföra Centerpartiets arbete med vårt i Folkpartiet (ovan) så finns Centerns motion HÄR.

Mot dena bakgrund är det nu extra fantastiskt när vi nu börjar få "verkstad" i frågan och inte bara en massa tomt prat.

Andra kan prata om barnomsorg på obekväm arbetstid... Folkpartiet ser till att det införs.

Det är riktigt härligt. Jag hoppas verkligen att jag om något år får vara med och se de första barnen som får ta del av denna nya service.
Att detta sedan blir en viktig pusselbit att göra kommunen attraktiv är bara ytterligare en bonuseffekt. För en gångs skull känns det trevligt att skriva om något riktigt roligt. Nu skall vi bara se till att ta hand om resultatet av denna utredning och göra allt vi kan för att skapa utrymme i kommande budget så att detta blir verklighet.

Tobbe i Teckomatorp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar