onsdag 22 augusti 2012

Vissa vill utreda, andra inför

Dagens möte i gymnasieutskottet var trevligt. Vi kan konstatera att Svalövs Gymnasium, en av Sveriges bästa gymnasieskolor klarar sig bra när det gäller sökande elever. Många elever tröttnar på att pendla till andra skolor och hittar så småningom tillbaka till vårt eget gymnasium i Svalövs kommun. Vi kanske dessutom nu får lite draghjälp av Skånetrafiken som försämrar kollektivtrafiken i kommunen så att det blir svårare för våra elever att pendla till andra skolor. Tack Skånetrafiken för det.

Det var första mötet för vår nya ordförande Krister Olsson (S) som direkt visade handlingskraft. Centerpartiet har lämnat en motion om att de vill utreda möjligheterna att ha en ekologisk maträtt som alternativ i skolans matsal. Den sittande majoriteten i kommunen (S, M, FP) tog direkt initiativet och beslutade att detta skall införas. Det är ett bra förslag men vi kan inte bara hålla på och utreda. Vi måste ha verkstad också. Nu blev det verkstad direkt.

Personligen är jag tveksam till ekologiskt odlat. Det blir mindre skördar när man odlar ekologiskt. Det driver upp världsmarknadspriset på mat och det drabbar världens fattiga. Men det är inget man ändrar på som fritidspolitiker i Svalövs kommun. Därför är det självklart för mig att om folk vill ha ekologiskt odlat så skall de få detta. Var och en får väl bli frälsta på sin övertygelse. Det är inte alltid man får som man vill. Man måste kompromissa också. Det känns däremot bra att tillhöra en politisk majoritet som inte utreder utan inför, i stället. Utredningar har vi så det räcker i alla fall.

Tobbe i Teckomatorp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar