fredag 1 mars 2013

Linåkersskolan idag. Fantastisk!

I måndags var jag på besök på Linåkersskolan i Svalöv. En skola som länge dragits med dåliga resultat och dåligt rykte. Det var med blandade förväntningar jag anlände till skolan tillsammans med Kommunchefen och Utbildningschefen.
Det som mötte mig var mycket oväntat. När vi gick i korridorerna kunde man kika in i lektionssalarna genom de små förnster, som finns i klassrumsdörrarna. Där inne kunde man se elever som satt i sina bänkar och lyssnade uppmärksamt på lärarna. Ute i korridorerna fanns ett mycket behagligt lugn. Inget springande, inget skrikande. Eleverna man mötte sa "hej" och fnittade lite glatt. På skolan fanns något helt oväntat... nämligen ordning och reda.
De samtal vi hann med, med lärare och annan personal utstrålade glädje och engagemang. Man fick en påtaglig känsla av att det på den här skolan kommer att levereras resultat.

Specialiseringen med fotboll och egna elevdatorer skapar möjligheter för alla elever att nå goda resultat. Detta är en skola med hög kvalité. Linåkersskolan har dessutom bra lokaler. Bildsalen och musiksalen var fantastiska verk som visade hur personligt engagemang från lärare ger det där lilla extra.
Skolan börjar nu dra till sig elever som tidigare valde andra skolor. Man har organiserat hjälp med läxläsning för alla. Man är på väg att organisera ferieskola för att hjälpa de som behöver den där lilla extra hjälpen för att klara de höjda kraven i skolan. Som grädde på moset fick jag information från yrkesvägledaren att alla nior på skolan lämnat in ansökan om någon form av utbildning eller motsvarande efter examen i grundskolan. Märk väl... varenda elev i nian. Det är första gången detta har hänt och det är helt fantastiskt. Nu hoppas jag att all personal och alla elever på skolan får sin belöning genom att resultaten börjar öka. Oavsett det kan jag bara gratulera till ett bra jobb!

Tobbe i Teckomatorp

3 kommentarer:

 1. Helt underbart!!! Bra skrivit Tobbe!!! Bi son vet detta måste fortsätta att sprida detta för att då bort det tråkiga ryktet som finns!! Har själv bara positivt att säga om Linåker!!!!

  SvaraRadera
 2. Precis vad vi behöver nu! Lite positivt så att de som tror att lösningen ligger i att skicka sina barn över kommungränsen tar sig en liten funderare. Med en son i sjunde klass som går till skolan med ett leende på läpparna så behöver man inte tvivla- hundåren är förbi!
  Körde den på twitter i stället

  SvaraRadera
 3. Vet ni... En av sakerna jag glömde skriva är att det var mycket länge sedan som så många elever från Röstånga väljer Linåker i stället för Ljungbyed. Nästa steg är att vi ökar andelen elever som söker Linåker men som bor i grannkommunerna. det vore "mumma"

  SvaraRadera