måndag 18 mars 2013

Nytt besök, ny skola men samma positiva känsla

För en tid sedan besökte jag Linåkersskolan och fick en mycket positiv upplevelse. Mycket av den fantastiska känslan drevs av att skolan dragits med ett dåligt rykte som numera är helt oförtjänt.

I dag ställdes kosan till Kågeröd och Lunnaskolan. Det första som slår en är vilka fantastiska lokaler skolan har. Det enda som missprydde var en mycket misskött fasad på Idrottshallen. Den flagnade plåten hoppas jag att hyresvärden MYCKET snart tar sig an. Den misspryder hela skolan och hela området. Så när som denna mycket irriterade fläck är det en fin skola med trevliga miljöer och engagerade lärere.
Fick tala lite med en lärere i textilslöjd som svallade av engagemang så till den grad att till och med jag skulle kunna ryckas med och börja handarbeta.
Det känns bra att rektorn på skolan har ett stort engagemang och verkligen vill ta sig an det enorma uppgiften att både få grepp på ekonomin och öka resultaten. Hela skolan var engagerad i att genomföra uppföljningssamtal med elever och föräldrar. Att få föräldrarna positiva till skolan och engagerade i sina barns skolgång på ett positivt sätt är en av de finaste gåvor föräldrar kan ge sina barn. Gåvan har mycket lång garanti. Den gåvan håller nämligen hela livet.

Tack Lunnaskolan för ett bra besök.

Tobbe i Teckomatorp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar