tisdag 10 juni 2014

Jag anade nog att det skulle komma....

Jag skrev ett väldigt kontroversiellt blogginlägg förra veckan. Vill du läsa det så finns det HÄR. Jag visste redan innan jag skrev bloggen att det var förknippat med vissa risker. En risk var att andra partier inte skulle klara av att se det bästa för kommunen och sluta upp i kritiken mot hur Migrationsverket agerar, utan i stället göra detta till en migrationspolitisk fråga på riksnivå. Självklart är frestelsen för vissa partier att strunta i vad som är bäst för kommunen och i stället göra frågan till en ideologisk fråga oerhört stor. De flesta har dock insett att man som lokalt vald politiker måste agera för kommunens bästa och ibland lägga sina ideologiska strävanden åt sidan.

Sverigedemokraterna i Svalövs kommun, som så länge jag suttit i kommunfullmäktige, lagt ett enda förslag rörande migrationspolitik utan alltid varit tysta i den politiska debatten, agerade mycket överraskande. I stället för att sluta upp i frågan, för kommunens bästa, har man valt att ställa sig vid sidan, driva sin ideologiska rikspolitik och angripa mig med en insändare i Skånskan. Insändaren kan du läsa här nedan.
Jag blev naturligtvis överraskad över att SD, som jag inte nämnt i bloggen, reagerade på detta dramatiska sätt. Men.... det bekräftar ändå på något sätt det jag påstod i bloggen. SD såg sin chans att driva frågan ideologiskt i stället för att sluta upp i kritiken av Migrationsverket för kommunens bästa.

I dag svarar jag på angreppet från SD och hoppas samtidigt om stöd från mina partiföreträdare på riksnivå.

Mitt svar på SD:s insändare kan du läsa nedan:

Svar till SD ordförande i Svalöv
Efter det överraskande beskedet från Migrationsverket om start av ett tillfälligt asylboende på Odengården i Röstånga så skrev jag ett inlägg på min blogg om hur illa Migrationsverket behandlar kommunen. Både avseende koncentrationen av tillfälliga asylboende på små orter och bristande information. I bloggen beskrivs farhågan att Migrationsverkets agerande riskerar att öka antalet röster för främlingsfientliga och rasistiska politiska partier. Tyvärr finns ett växande antal sådana partier på den politiska kartan. Sverigedemokraterna nämndes inte i bloggen och det finns inga antydningar att det är just Sverigedemokraterna som avses. Därför är det med förvåning som Insändaren från SD:s ordförande tydligt visar att SD:s ordförande anser att det är Sverigedemokraterna som är det utpekade partiet.
Sverigedemokraterna har under lång tid framfört att man inte är ett rasistiskt parti utan endast kritiserar förd migrationspolitik. Insändaren från SD:s ordförande pekar på en helt annan självbild. Trots att ingen pekat ut SD, så utmålas i insändaren att så skulle vara fallet. Det måste innebära att det som förkunnas i tal, att SD inte är ett rasistiskt parti, inte överensstämmer med SD:s ordförandes i Svalöv, självbild av partiet. Annars skulle inte bloggen kunna upprört på det sätt som den tydligen gjort. Det är lite omtumlande att SD säger en sak, medan hjärtat är uppfyllt av något annat. Slutet på SD:s insändare visar också på att deras hjärta i huvudsak är uppfyllt av is. Att vara så hård och kall att man låter människor som är på flykt från död och förstörelse, få skulden för ett Svenskt statligt verks tillkortakommanden är en hållning som jag inte kan ställa mig bakom. Att vi skulle bestraffa människor på flykt, genom att säga upp avtalen om den normala mottagningen, därför att tjänstemän på Migrationsverket har en förbättringspotential gällande etablering av tillfälliga boende, är en beklagansvärd och cynisk inställning till människor i behov av vår hjälp. Det gör mig ledsen.

Torbjörn Ekelund (FP)


Nu får vi se hur frågan utvecklas.

Tobbe i Teckomatorp
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar