tisdag 2 augusti 2016

Se upp för giftiga svampar i vår kommun. Hjälp till att sprida informationen.

I dagens Skånska Dagbladet läser jag till min stora förfäran om hur några personer av misstag ätit giftig svamp. Artikeln hittar ni HÄR.
Man befarar att det rör sig om den extremt giftiga, Vita Flugsvampen. Enligt tidningen har de personer som ätit svampen, hittat den i närheten av skolan i Teckomatorp.

Jag tycker det är viktigt att agera så fort man överhuvudtaget kan när det sker olyckor. Jag har därför nu varit i kontakt med vikarierande Utbildningschef i kommunen. Hon och jag har kommit överens om att vi, via Schoolsoft, vårt kommunikations och informationsstöd, går ut och informerar samtliga skolor om att vi befarar en förekomst av Vit Flugsvamp och att den olycka som redan skett har skett genom att personer ätit Vit Flugsvamp man hittat i närheten av Parkskolan i Teckomatorp. Den Vita Flugsvampen är enligt wikipedia en av de giftiga svampar i världen som orsakar flest dödsfall. Ni kan läsa om Vit Flugsvamp HÄR.

Man får inte ens "smaka" lite på svampen och knivar som man skurit med i svampen bör sköljas innan den används till andra svampar. - Vi har säkert en del barn och även vuxna som är lite ovana vid att bedöma vilka svampar man kan äta och mitt råd är att inte ens fundera på att smaka en svamp man inte absolut säkert känner till. Om vi hjälps åt med information så kanske färre råkar illa ut. Det som redan skett är hemskt nog.

Hjälp varandra och sprid informationen. Lär era barn att vara försiktiga så undviker vi fler hemska händelser.

//Tobbe i Teckomatorp

PS! Information om giftiga svampar hittar du HÄR. DS.
PS! Information in different languages KLICK. DS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar