lördag 17 mars 2018

Liberalerna i Svalöv sätter rekord!


För tredje valet i rad har Liberalerna i Svalöv fler namn på sin lista till kommunalvalet än någonsin förr.


Sedan valet 2010 har Liberalerna i Svalövs kommun hela tiden ökat medlemsantalet och därmed också antalet namn på listan till kommunfullmäktige. Partiet blir starkare och starkare. Så även inför valet 2018, då Liberalerna för tredje valet i rad sätter nytt rekord när det gäller antal namn på sin lista till valet 9 september. Inte mindre än 26 kommunmedborgare finns på listan.

 - Jag är otroligt stolt över att allt fler får upp ögonen för den bredd och kompetens våra politiker har. Vi vet hur man skall styra en kommun, säger Liberalernas ordförande Torbjörn Ekelund

De fem första på listan är:

Torbjörn Ekelund
Yrkesofficer som sedan mandatperioden 2006 suttit i Svalövs kommunfullmäktige samt i Kommunstyrelsen. Han har sedan valet 2010 också haft uppdrag i Regionfullmäktige och är sedan valet 2014 förste ersättare för Liberalerna i Riksdagen. Torbjörn har också över 20 års erfarenhet av fackligt arbete. Både lokalt, men också under 13 år som Fackförbundsrevisor.

Sara B Selberg
Har suttit i Kommunfullmäktige sedan valet 2010 och varit ersättare i Kommunstyrelsen lika länge. Hon är projektledare och samordnare och är för närvarande anställd i Svalövs kommun.

Håkan Sträng
Håkan är relativt ny i politiken. Har haft uppdrag i Socialnämnden och nu i Bygg- och Räddningsnämnden. Håkan är Elkraftsingenjör och specialist på nationell kraftförsörjning. Det Håkan inte vet om Sveriges kraftnät och hur man på bästa sätt producerar el är inte värt att veta.

Pernilla Ekelund
Förskollärare med erfarenhet från politiskt arbete sedan 2006. Har suttit i Kommunfullmäktige i två mandat periodet tidigare och är nu ersättare i kommunfullmäktige. Har erfarenhet från uppdrag i Kommunstyrelsen, Samhällsbyggnadsnämnd och Vård- och Omsorgsnämnd. Är specialist på Sociala frågor och har många års erfarenhet av arbete i Socialnämnden.

Birgitta Jönsson
Birgitta Jönsson är Vårdbiträde, men har de senaste decennierna varit fackligt engagerad som ordförande inom Kommunals Svalövs sektion. Har erfarenhet av förhandlingar och annat fackligt arbete. De senaste åren har hon verkat som Kommunalråd i Svalövs kommun och varit Ordförande i Kommunstyrelsen. Birgitta har många års erfarenhet som ledamot i kommunfullmäktige och i massor av olika nämnder. Hon har också mångårig erfarenhet i olika kommunala samverkansorgan i södra Sverige, samt från olika bolagsstyrelser.


- Jag är glad för att Birgitta valt att kandidera för Liberalerna. Detta visar att klassisk Socialdemokratisk politik och Socialliberal politik ofta ligger väldigt nära varandra. Genom årtiondena har Liberala Statsministrar lyckats driva igenom frågor som Allmän Rösträtt, Folkpension och Lagen om rätten att teckna kollektivavtal med stöd av Socialdemokraterna, så vi har historiskt många frågor gemensamt. Liberalerna slår också vakt om både en skattefinansierad välfärd och en reglerad invandring, exakt som Socialdemokraterna. Så många av våra frågor kan en Socialdemokrat känna sig bekväm med, avslutar Torbjörn Ekelund.


På Liberalernas lista återfinns också bland andra Margareta Mörk Åström, före detta Riksdagsledamot och nu ordförande för Kyrkorådet i Kågeröd, Hjördis Nilsson, som varit partiet förgrundsperson och ledare under flera decennier, Hjördis är också känd för sitt arbete med konserterna på Odensjön.


Liberalernas kandidater har sammataget en mycket hög och bred kompetens från verksamheter som sträcker sig långt utanför kommunens gränser. Nu skall vi omsätta dessa kunskaper till en politik som för kommunen framåt och som utvecklar kommunen inom alla olika områden.


Hela listan med 26 namn återfinns nedan:

1
Torbjörn Ekelund
Major
Teckomatorp
2
Sara B Selberg
Samordnare/Projektledare
Norrvidinge
3
Håkan Sträng
Elkraftsingenjör
Axelvold
4
Pernilla Ekelund
Pedagog
Teckomatorp
5
Birgitta Jönsson
Vårdbiträde
Tågarp
6
Tom Jensen
IT Driftansvarig
Svalöv
7
Elisabeth Andersson,
Systemförvaltare
Svalöv
8
Dennis Jönsson
Egenföretagare
Teckomatorp
9
Hjördis Nilsson
Företagare
Röstånga
10
Maria Rosvall
Chef inom privat omsorg
Svalöv
11
Leif Mårtensson
Optiker
Teckomatorp
12
Birgitta Zadenius
Fd resekonsult
Teckomatorp
13
Klaes Vilhelmsson,
Köksbiträde
Teckomatorp
14
Margareta Mörk Åström
Bibliotekarie
Kågeröd
15
Philip Rosvall
Officer
Svalöv
16
Martin Gustavsson
Pedagog
Kågeröd
17
Emina Omerovic
Leg. logoped
Tågarp
18
Tore Gardelin
Pensionär
Kågeröd
19
Åza Lundqvist
Egenföretagare
Teckomatorp
20
Jasmin Omerovic
Ingenjör
Tågarp
21
Göran Lundqvist
Systemutvecklare
Teckomatorp
22
Frank Urban Johansson
Företagsekonom
Svalöv
23
Mikael Karlsson
VD
Röstånga
24
Lars Magnusson
Egenföretagare
Axelvold
25
Bo Lindow
Fil kand.
Billeberga
26
Gösta Nilsson
Företagare
Röstånga
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar