söndag 20 maj 2018

Centern till attack inför öppen ridå.

I går var det den traditionella "cykelfesten" i Teckomatorp. Man cyklar runt till angivna personer i orten och äter, dricker och har trevligt. En tradition som återkommer årligen och som har många år på nacken. Ett fantastiskt sätt att lära känna andra invånare och som stärker "byakänslan" på ett fantastiskt sätt.

Tyvärr fick gårkvällens avslutning på Folketshus i Teckomatorp ett väldigt tråkigt slut. Människor är generellt, fantastiska. Vi umgicks och hade trevligt, även med personer som är aktiva politiker i andra partier. Jag hade en mycket trevlig stund med Socialdemokrater och alla är snälla och vänliga. Särskilt personer som inte är politiker, nästan frågade först, innan de ställde frågor. Jag känner naturligtvis det som mycket positivt att folk är intresserade och att man vill orten, kommunen och andra människor, väl med sina frågor.

Men igår upplevde jag något nytt. I slutet av festen, då jag var upptagen med att städa, kom en aktiv Centerpartist fram och började anklaga mig för en massa saker. Jag var elak mot Centern i det jag skriver, bland annat här på bloggen. Då skall man komma ihåg att jag aldrig skrivit något som inte är sant. Skriver jag något ofördelaktigt så är det vederbörande som själv "klyddat till det", vilket Centerpartiet har med det styre man etablerat i kommunen.

Jag skulle dessutom vara omöjlig att samarbeta med för Centerpartiets kommunalråd Fredrik Jönsson, något man behandlat på sina möten. Jag var också skulden till en massa andra problem i politiken. Internt i Centerpartiet har man tydligen pratat om att jag skulle vara emot utbyggnaden av skolorna i Billeberga och Kågeröd, trots att det måste vara omöjligt att undgå att skälet till att jag inte deltog i beslutet i nämnden är för att jag känner en otrygghet med den kalkylmodell som man använder för finansiering av hyran. Då den priskomponenten fördelas med antal barn som grund, så kan detta vara ett avsteg mot vad vi beslutade för flera år sedan. Att jag skall sätta mig in i detaljer i kalkylmodellen har man tydligen inte berättat internt. Själva utbyggnaden är nödvändig och något jag står bakom.

Det skulle också vara mitt fel att vi inte fick besked från Regeringen förrän i slutet av februari om vilka krav som gällde för att få statsbidrag.
Ja, raden av tillkortakommanden från min sida var lång. Ju mer jag försökte förklara sakförhållanden för denna Centerpartist dess mer högljudd blev han.

Tyvärr resulterade detta i att min hustru, som inte alltid har samma tålamod som jag, blev arg och sa till på skarpen att vederbörande borde lämna oss ifred. Det var varken tid eller plats för en politisk debatt mellan Liberalerna och Centerpartiet. En fullt rimlig slutsats efter som vi var en del av "städpatrullen".
Andra personer som var kvar i lokalen, reagerade också. Det blev direkt vad man kan definiera som "en väldigt dålig stämning".

Tråkigt nog tror jag att en del av de som var kvar, inte vet att det rör sig om en politiker från Centerpartiet utan tror att det var en helt vanlig medborgare som försökte tala med en politiker. Men så är inte fallet. Vederbörande finns på Centerpartiets lista till kommunvalet i höst och skall tillvinna sig och Centerpartiets förtroende till detta val.
Mot den bakgrunden är det obehagligt med vilket tonläge vederbörande, utan att tveka, högt redogjorde vad som sägs om mig på Centerpartiet möten, och det är inte frågan om särskilt mycket beröm, kan jag säga.

Min tanke var först att låta detta bero. Det var ju i slutet på en fest. Folk kan bli lite speciella då. Men eftersom jag sattes i ett läge där jag skämdes för omgivningen på grund av det högljudda tonläget och då jag befarar att många inte vet att min antagonist är en annan politiker och inte en vanlig medborgare så kom jag under natten fram till att...... Nä, Jag tar inte den här skiten.

Var och en får ta ansvar för sig. Det är inte mitt ansvar att "skyla över" när andra beter sig ociviliserat. Jag strävar alltid efter att uppträda korrekt. Jag vet att jag kan vara "skarp" och jobbig som politiker och ibland inget roligt att ha som motståndare. Jag kan också bli arg och reagera i debatter. Men jag försöker alltid vara korrekt i mitt sätt att vara. Även på fest bland andra människor. Där tycker jag att det är extra viktigt att man håller stilen.

Tobbe i Teckomatorp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar